Positivt tänkande hjälper

Det gäller att hitta de där guldkornen i livet som gör att positiviteten eller tanken på positivitet blir en del av livet

I höstas började jag summera mina veckor och ta fram de fem mest positiva sakerna som hänt varje vecka. Det har blivit både smått och stort och vissa veckor har jag haft rejäla utmaningar bara genom att komma på något som är positivt. Detta har blivit en mycket populär och återkommande grej på min blogg, vilket gläder mig enormt mycket då detta är väldigt viktigt för mig. Har ni missat mina fem positiva varje hitta ni dem alla HÄR.

Nu ska jag inte skriva om dessa inlägg utan jag tänkte i stället skriva om positivitet och vad det betyder för mitt liv.
Det kanske låter konstigt eftersom alla människor behöver positivitet men för mig har det hjälpt mig många gånger på sätt som jag inte riktigt fattade till en början. jag tycker att det finns alldeles för mycket negativt i världen, både den riktiga och i bloggvärlden och jag bestämde mig ganska tidigt i mitt bloggande för att försöka vara positiv. Jag kanske inte riktigt kan leva upp till det varje dag, de dagar då det känns som att jorden rasar i hop och det inte finns något hopp kvar men jag försöker ska ni veta. För det är egentligen det som är grejen, även om livet känns helt hopplöst och vad man än gör så blir det fel så finns det fina och positiva saker att ta fram.

Helvetet gör så att du kommer vidare till nästa nivå
Jag har gått igenom mycket i mitt liv, både positiva och negativa saker. Med- och motgångar och himmel och helvete men jag står trots allt här i dag och tycker ändå att livet är ganska fantastiskt. Tänk vilken lycka att få vakna upp varje dag, tänk att få pussa sina barn och säga god natt och tänk att få dela sitt liv med de bästa personerna i hela världen. Borde man inte kunna se livet från den positiva sidan då?
Jag har mist personer jag älskar men livet gick vidare, jag har gråtit mig igenom dagar och känt att allt är över men tårarna tog slut och det kom en ny dag som var mycket bättre. Stupet har varit nära, energin har tagit slut och tron på mig själv har försvunnit många gånger men här är jag, mitt uppe i mitt livs dröm. Jag pluggar det jag vill, strävar efter min dröm, har mat på bordet och en varm säng. Kan jag verkligen klaga då?

Jag har varit på botten men lyckats tagit mig upp och nu tänker jag inte låta någon få mig att hamna där igen. Jag kommer stånga mig blodig för att klara mig och jag vägrar att ge upp för det jag tror på. Jag behöver bli bättre på att vara snäll, snäll mot mig själv för att komma dit jag vill men för varje dag som går så accepterar jag att det är som det är och jag väljer i stället att se ljuset i tunneln. Jag letar efter det vackra, det som får mig att må bra, det fina i min närhet och det jag faktiskt lyckas med. Varför ska jag inte få vara glad för det? I stället för att se saker som inte går väljer jag att se det som faktiskt gör det. Klarar jag av något ska jag vara stolt över mig själv och är det något som inte går just nu kan det vara så att det fungerar i morgon. För i morgon är en annan dag och ingenting varar för evigt, inte heller motgångarna och sorgerna.

Ljuset finns om vi bara ser det
Är glaset halvfullt eller halvtomt? Det kan man verkligen fråga sig och det finns så mycket vi kan göra för att se det fina i våra liv. Till att börja med kan man välja en positiv väg i livet och tackla det negativa när det kommer. Slutet av förra året var en ren pina för mig men vi kom igenom det och kom ut på andra sidan, starkare och modigare. redo för nästa utmaning och om det är någonting man måste ta med sig efter en motgång så är det just den känslan. Jag klarade det!
Jag klev in på en positiv bana i livet för flera år sedan men det har tagit tid för mig att hitta den rätta vägen. Jag har fortfarande dagar då jag gråter och bryter i hop fullständigt men det behövs för att göra plats för något nytt och bättre.

Jag må vara en vrång typ som vägrar ge upp men ni ska veta hur mycket jag vunnit i livet bara för att jag är en sådan jobbig typ som strävar efter att klara saker. Positiviteten har hjälpt mig oerhört mycket och när jag mått som sämst har jag blickat framåt och sett saker jag vill sträva efter. Jag väljer att tro när jag mår dåligt att allt ska gå över och lösa sig och jag gör det för att klara av allt jobbigt som kommer i min väg. Livet är ingen lek och det finns alltid jobbiga saker att klara sig ur. Jag tackar mitt eget tankesätt för att jag än i dag står på benen och försöker leva det bästa livet jag bara kan. Ingenting är omöjligt!

#personligblogg #positivitet #positivitetäger #livet2.0


Gillar

Kommentarer

tess,
Jag bara älskar rosor, röda eller rosa spelar ingen roll 😃
tessthelin.se
minasvarld
minasvarld,
Älskr också rosor, synd att inte livet består bara av rosor 😊
nouw.com/minasvarld
IP: 82.99.3.229