Tillbaka till verkligheten

Välkommen verkligheten och en ny termin. I dag är dagen då vi återgår till vanliga rutiner och det finns både för- och nackdelar med det så klart men i dag har vi inget val.

Då var det slut för denna gång och nu väntar några veckor innan det är dags igen för nästa lov men jag har delade känslor inför detta måste jag säga. Det har varit fantastiskt att inte ha en massa tider att passa och det har varit ljuvligt att ha sovmorgon precis när man vill men det har även sina nackdelar. På grund av det extremt tråkiga vädret och att det inte alltid finns någon att leka med har det varit en del rastlöshet och därför måste jag säga att jag välkomnar skolan.

Olivia längtar till skolan och kompisarna men jag kan inte säga precis samma om tonåringen men det ska nog fungera ändå. Det gäller även där att se det positivt och göra det bästa av situationen, göra det man måste och sedan planera in roliga saker att se fram emot. För det är även då jag står ut med saker som inte är så roliga och det är inte alltid vardagen är så glamorös. Tider att passa hit och dit, prestationer som behöver göras och måsten att ta tag i men livet kan inte ara ett enda långt lov för då tröttnar vi på allt. I stället tar man tag i allvaret och ser vad som finns att göra när det kommer lediga dagar. Det behöver inte vara några stora saker utan bara de små roliga sakerna i livet som faktiskt gör att vardagen går att komma igenom om man har något roligt att se fram emot.

Jag älskar att planera in roliga saker att göra och brukar kunna fylla min kalender rejält varje år. Kanske beror det på min enorma rastlöshet eller på min äventyrslystnad att uppleva nya saker men vad spelar det för roll. Det hjälper i alla fall mig när dagarna suger och ingenting är roligt då man vet att det finns något roligt som lurar bakom krönet.

I dag är det då dags för skolan och det ska bli skönt för mig att få lite arbetsro, om man nu kan kalla det för det. Att ha sina barn hemma är underbart men jag måste säga att det tar på krafterna och nu behöver jag fokusera lite extra. Det är så här det ska vara och tanken är att jag ska kunna jobba på dagarna med mitt skolarbete och nu kan jag verkligen göra det. Tyvärr får jag stå ut med diverse renoveringar i huset men det är som det är. Bara att gilla läget men lite buller kan jag stå ut med. Nu får jag i stället möjlighet att sakna mina hjärtan en smula i stället och det kan vara riktigt bra.

Denna vecka är starten på det mesta och för de allra flesta och på söndag börjar träningarna och vårterminen på cheerleadingen. Vi har mycket att se fram emot denna termin och jag hoppas att skadorna håller sig borta och att det får bli den säsong som vi alla längtat efter och sett fram emot. Verkligheten kallar och jag känner mig ändå hyfsat utvilad och tror jag att jag är redo för det som komma skall. Vi tar en dag i taget och tar utmaningarna som den kommer men jag hoppas att det blir en fantastisk vår med allt som hör till.

Välkommen vårterminen, nu gör vi detta till den bästa terminen hittills.

#vårtermin2020 #personligblogg #bloggareisverige #skolstart #livetmedbarn


Gillar

Kommentarer

Michelle,
Va skönt attdu bara kunnat ta det lugnt under lovet och visst blir ddt ju så att man tappar rutiner o dyligt . Men hoppas du snabbt hittar tillbaka till rutiner 👌🏻
michellefrandell.blogg.se
minasvarld
minasvarld,
Ja, med stapplande steg ska det nog fungera
nouw.com/minasvarld
Lexochlogan
Lexochlogan,
Ja att komma tillbaka till vardagen och rutiner, det är väl lite det som är tjusningen I att vara ledig från en vardag egentligen, att bara vara ledig hade varit långtråkigt i sig. Kul att ha mycket att se fram emot
nouw.com/lexochlogan
minasvarld
minasvarld,
Ja bara ledigt är väldigt tråkigt
nouw.com/minasvarld
IP: 82.99.3.229